Szakdolgozat írás

Mielőtt kétségbe esnél!

 

Körülbelül 2001-ben készült az első szakdolgozatunk, és a csapatunk két főből állt, jómagamból, és akkori társamból. Hogy miért láttunk neki? Mindketten egyetemisták voltunk az ELTE BTK-n, albérletben, amit csak nehezen tudtunk fenntartani. Mára a csapat átalakult, bővült, a vállalható témák, melyekből készülnek a dolgozatok gazdagodtak, ugyanakkor 2009-től doktori disszertációk készítését is vállaljuk. Ugyancsak ebben az évben váltunk számlaképessé, a megalapított vállalkozásunk révén.

 

Eleinte a dolgozatok megírása hosszú munkával járt, mi könyvtáraztunk és írtunk. Ma már a könyvtárazást önállóan dolgozó kollégánk segíti, mi csak kiválasztjuk az általunk használhatónak ítélt irodalmat, és azt kézhez kapjuk, szkennelve, amit továbbítunk a munka elkészültekor Neked,  hogy te is fel tudj készülni a dolgozat védésére. Természetesen az interneten is számos hasznos forrás található, de azokat mindig pontosan feltüntetjük, a plagizálás vádját kizárva.

 

A dolgozatok elkészülési határideje mindig függ a témától, a primer kutatástól, a nyelvtől és az oldalszámtól. Míg egy magyar nyelvű dolgozat elkészülhet akár 2-3 hét alatt is, addig egy angol nyelvű doktori disszertációhoz, például akár fél évet is rá kell szánni. Az elkészülés függ attól is, hogy van e már elfogadott vázlatod, de attól is, hogy a kijelölt konzulensed mennyire van időhiányban. A legfontosabb szempont mindig az, hogy neked mikorra kell befejezned, és leadnod a munkát.

 

Amit fontos tudni, az a kötelező konzultáció, amit neked teljesítened kell. A dolgozatot ezért mindig részleteiben küldjük meg Neked, hogy azt továbbítani tudd a konzulens felé, esetleg javítani kell, más irányt venni, azt így idejében el tudjuk végezni.

 

Amennyiben nincs konzulensed, vagy a konzulensed túl elfoglalt, online konzulencia szolgáltatásunkkal megoldódik a problémád. Választhatsz engem, vagy csapatom kompetens tagját, külső konzulensként, és mi javítjuk munkád, irányítunk, segítünk téged abban, hogy Te magad végezd el a méltó feladatot.